Cyrkulacja myśli

dekoracja

Dyskusja o obiegu zamkniętym w formacie World Café 

  • Co: dyskusja
  • Gdzie: poziom 1  
  • Kiedy: 13 października, godz. 11.30 - 13.00 
  • Czas trwania: ok. 90 min 
  • Liczba miejsc: 30

Udział w dyskusji jest bezpłatny, obowiązuje rezerwacja miejsc poprzez formularz. Szczegóły wkrótce.

Włączcie się w dialog na temat zrównoważonego rozwoju i ekonomii cyrkularnej. Podzielcie się swoimi opiniami i sprawdźcie, co sądzą inni o zmianach zachodzących w obszarach mody, konsumpcji żywności, tworzenia opakowań, domowego wyposażenia oraz mobilności.  

World Café „jest to istotne narzędzie społeczne do angażowania ludzi w rozmowy, które mają znaczenie (…) opierając się na zrozumieniu, że rozmowa jest podstawowym procesem, który napędza życie osobiste, biznesowe i organizacyjne (…)”.  Tak mówią o formacie jego twórcy z World Café Foundation. Uczestnicy dyskusji rotują między różnymi podgrupami i tematami, co gwarantuje szybką wymianę poglądów. Wnioski przyrastają stopniowo i uwzględniają różne perspektywy.  

Moderacja: Błażej Dawidson

Moderatorzy w podgrupach: Szymon Filipowicz, Adam Kaczmarek, Anna Macioch, Joanna Skrzypowska, Agnieszka Szóstek, Agnieszka Wichrowska

W rozmowach będzie wspierać nas ekspertka: dr hab. Joanna Kulczycka

Błażej Dawidson - z wykształcenia socjolog i projektant usług. Obecnie konsultant m.in. w obszarze komunikacji naukowej. Pracował wcześniej w Centrum Nauki Kopernik, gdzie współtworzył eksperymentalne programy umożliwiające spotkanie i partnerski dialog między społeczeństwem obywatelskim a osobami zajmującymi się nauką. 

dr hab. Joanna Kulczycka - prodziekan ds. Współpracy i Rozwoju Wydziału Zarządzania Akademii Górniczo-Hutniczej oraz kierownik Zakładu Gospodarki o Obiegu Zamkniętym w Instytucie Gospodarki Surowcami Mineralnymi i Energią Polskiej Akademii Nauk. Autorka ponad 250 publikacji. Uczestniczka licznych komisji i rad w Polsce i UE. Organizatorka konferencji i warsztatów w obszarze gospodarki o obiegu zamkniętym i wykorzystania metody oceny cyklu życia do analiz wpływu na środowisko procesów i produktów.